Tuesday

Innalillahi wa inna ilaihi raji'un

إنا لله وإنا إليه راجعون

بسم الله الرحمن الرحيم

"ولنبلونكم بشيء من الخوف والجوع ونقص من الأموال والأنفس والثمرات وبشر الصابرين * الذين إذا أصابتهم مصيبة قالوا إنا لله وإنا إليه راجعون * أولئك عليهم صلوات من ربهم ورحمة وأولئك هم المهتدون"


Telah berpulang ke rahmatullah , syekh kita, imam kita dan orangtua kta Syekh Abdullah bin Abdul Rahman bin Jibrin pada hari isnin jam 2 lepas zohor bertepatan 20 - 7 - 1430h. Dan akn di sholatkn pada 21 - 7 - 1430 di jami'ah imam turki bin abdullah ( Al jami' al kabir ) Riyadh. Dan akan di kebumikan di pekuburan 'aud.


Semoga Allah melimpahkan rahmat kebaikan dan membalas segala pengorbanan yg telah di curahkan sepanjang hidup beliau menegakkan kalimah Allah dan sunnah rasulNYA di muka bumi ini dengan jannah al firdaus dan segala kenikmatan di dalamnya...amin.

Innalillahi Wa Inna Ilaihi Raji'un

bissayadah wa tasarruf..
di terjemah dr
http://www.ibn-jebreen.com/article2.php?id=68 Read More......

Saturday

Tag dr ilham hamba

Ni wt pertama kali ak wt tag 2 org.. huhu...
thank 2 wawa my beloved friend yg cantik n comel ni yg telah memberi tag kepada saya

so here we goes..



1.What is the most important thing your life?
Rahmat dan RedhaNYA...


2. What is the last thing that you bought with your own money?
Tiket air asia kk - twu...mahalnya..lebih mahal dr kl - sdk yg ku beli ari 2...tp x pe mudah2an Allah ganti dgn yg lebih baik


3. Where do you wish to get married?
Ehmm, x tau r d mana...tggu ari kjadian bru tau..


4. How old you think you will be permanently owned by your love?
Segalanya bergantung pada kehendak tuhan...Allah yg menentukan jodoh...bila dan di mana..mudah2an di percepat heee..


5. Are you in love?
Ya ...saya jatuh cinta...


6. Where was the last restaurant you had dinner?
Hotel impian Morib...prgram kem ibadah...


7. Name the lastest book you bought?
mikhail-ramlee awang mursyid-


8. What is your full name?
sya ada byk nama r..kdg org pggil.. mail (ismail mustafa), man(osman), nur (nur syahadah), din (khairuddin ) huhu..


9. Do you prefer your mom or father?
dulu sya lebih rapat dgn ibu..skrg 2-2..Alhamdulillah,,


10. Name a person that you really wish to meet in real life for the first time.
Rasulullah S.A.W.


11. Christina or Britney?

x kenal sgt pun..


12. Do you do your own laundry?
Kalau rajin 2buat r sendiri...tp klu tgh malas 2...alamat mesin basuh sebelah blik 2 yg jd pembantu setia.


13. The most exciting place you want to go?
Jepun n Korea..=)


14. Camera or Mp3 or Handphone?
Hp..


15. Point out 5 things about the person who tagged you.
[1] Classmate bm saya
[2] Beszfrnd saya.
[3] sama-sama kidal.. heee
[4] Seorg pemalu.
[5] Orangnya cantik.. ;)


16. 3 things i say too often?
[1] Aku boleh buat,,,insyaAllah...
[2] jangan la macam 2...
[3] Semoga Allah memberikan ku kekuatan dan semangt untuk terus belajar dan belajar..


17. Book i've read recently?
Al wala' wal barra' - abu sa'id al qohtoni -
klu novel ...mikhail..


18. 4 songs I could listen over and over again.
1. taubat seorang hamba.
2. Cari Jodoh
3. Yauma tajzu kullu ummah
4. Lagu yuna 2..lupa tajuknya la..


19. 3 things I learned last year?
banyak benda la...x dapat nk ingat semua..



20. 8 people to tag?
tag!!!ehm yg memberi tag ni je la. ;) Read More......