Monday

2 Minggu di UM

2 minggu di UM...

ada yg merasa bagaikan brbulan2 lamanya...
ada pula yg brkata "rasa sekejap je"
ada pula yg hanya membiarkan hari-hari brjlan begitu shaja..mengikut putaran waktu yg telah di tetapkan...

bagi saya...apa saja pandangan org..hari-hari dihitung tak dihitung dia akan tetap pergi meninggalkn kita..tnpa menoleh sedikit pun kebelakang..pergi jauh dan tak kan pernah kembali untuk selamanya..
karena waktu itu adalah kehidupan itu sendiri..
teringat kata Dr abdul aziz bargaout,seorg lecture critical thinking ketika mengisi talk tentang management masa "ada siapa yg nak bagi ak masa yg dia punya?ak akan belinya walaupun mahal harganya karena masa yg telah kita lalui itu adalah kehidupan kita sendiri"..

yup..." waktu adalah kehidupan "


2 minggu di UM...

banyak pengalaman yg boleh di raih sebagai bekalan menyongsong hari2 yg akan datang....memang untuk membentuk satu pribadi yang tahan lasak dengan pelbagai macam dugaan dan cubaan bukanlah satu hal yang mudah perlu brbulan bahkan sampai bertahun blh jadi..3 tahun brsama suksis dalam latihan 2k membina sifat disiplin nie x mncukupi..


tp dalam masa 2 minggu d UM..perasaan disiplin..percaya diri..yakin boleh buat..dan belajar tepat masa..sedikit demi sedikit bercambah d dalam hati dan pikiran ini...mudah2an akan tetap brcambah dan tumbuh subur dlm diri ini...insyaAllah...


ayat motivasi yg selalu d ucakpkan...walaupun ia bukannya bnda baru bg yg sentiasa mntadabburi al quran dan hadist..

benda mudah diucap sangat payah untuk diamal...very nice..


Stay to focus...


stay to learn...


stay to think..


stay to pray..


stay to....

0 comments: